Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
FOF København og Nordsjælland

FOF København og Nordsjælland

Humletorvet 27
1799 København V
Tlf: 45 96 01 00
Hjemmeside

Vi giver dig undervisning og oplevelser, som udvider din horisont og gør livet større.

Som landets største aftenskole, spænder vores udbud bredt: Fra højaktuelle foredrag og oplevelsesrige ture, over kurser i motion, madlavning, sprog og kommunikation, til børne- og familieaktiviteter, kreative kurser og musik- og sangundervisning.

FOF København og Nordsjælland tilbyder folkeoplysende voksenundervisning i 16 kommuner: København, Frederiksberg, Tårnby, Dragør, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Gladsaxe, Gentofte, Hørsholm, Fredensborg, Furesø, Helsingør, Hillerød, Allerød, Halsnæs og Gribskov - men du er velkommen, uanset hvor du bor.

Vi udbyder årligt mere end 6.000 kurser, foredrag, ture og rundvisninger. Her står mere end 1.100 undervisere, foredragsholdere og guider klar til at dele ud af deres viden.

Hos os kan du få viden og samvær med andre, der deler din interesse. Grundstenene i vores undervisning er personlig udvikling, øget livskvalitet, faglig viden og et bedre grundlag for aktivt at tage del i samfundet



Viser 56 events fra/efter 18. okt. 2024

18 Okt Andet

Kunstfotografi - basisværksted - lige uger

Mandag den 2. september 2024 til mandag den 6. januar 2025, 8 mødegange kl. 16-19.10.
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Lyrskovgade 4, København V
Underviser: Lisbeth Johansen
Hold: 2484006
Vis kort
18 Okt Andet

Kunstfotografi - projektværksted - ulige uger

Mandag den 9. september til mandag den 16. december 2024, 8 mødegange kl. 16-19.10.
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Lyrskovgade 4, København V
Underviser: Lisbeth Johansen
Hold: 2484007
Vis kort
18 Okt Andet

Knitting for beginners

Mandag den 16. september til mandag den 4. november 2024, 8 mødegange kl. 17-19.35.
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Union Kulturhus, Nørre Allé 7, København N
Underviser: Julie Behaegel
Hold: 2478059
Vis kort
18 Okt Undervisning

Podcast for begyndere - fortællinger i lyd

Tirsdag den 17. september til tirsdag den 26. november 2024, 10 mødegange kl. 17-20.10.
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Kedelhallen, Nyelandsvej 75A, Frederiksberg
Underviser: Lærke Sødring Nielsen
Hold: 2468003
Vis kort
18 Okt Andet

Strik på maskine - begyndere og letøvede

Torsdag den 3. til torsdag den 31. oktober 2024, 4 mødegange kl. 10-14.25.
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Vandtårnet, Oliefabriksvej 106, Kastrup
Underviser: Vibeke Warthoe
Hold: 2478019
Vis kort
21 Okt Foredrag

Kvit smerterne

Mandag den 21. oktober 2024, 11:00-14:00.
Pris: Entré: 280 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Farum Kulturhus, Kulturtorvet 12, Farum
Døjer du med daglige smerter som f.eks. hovedpine og nakkespændinger? Og vil du gerne komme dem til livs og få mere livsglæde? Så er det nu, du kan lære at komme smerterne til livs. Hovedpine, nakke- og rygsmerter forpester dagligdagen for mange mennesker. Oftest skyldes smerter og ubehag, at du har fysiske spændinger eller blokeringer i dit nervesystem. Heldigvis findes der metoder til at komme smerterne til livs, så du kan bruge din energi på det, du gerne vil i stedet for at være tynget af dine smerter.

Vi udbyder to forskellige foredrag i denne serie:
Introduktion
Til dette foredrag vil du lære, hvordan du med få tricks kan fjerne gener og smerter i ryg, nakke, albue, lænd og andre steder i bevægeapparatet. Vi arbejder også med at fjerne stressfaktorer i din hverdag, så du vil få mere energi, falde i søvn på få minutter og vågne uden vækkeur næste morgen.

Gør noget godt for dig selv: Kom og hør, hvordan du kan blive smertefri! Se alle foredrag og tilmeld dig her.

Opfølgning
Har du tidligere deltaget i foredraget »Kvit smerterne«, så kom med til denne opfølgningsforedraget, hvor vi kigger på, hvordan det er gået siden sidst. .

Har værktøjerne virket? Hvor meget er dine smerter blevet reduceret siden sidst? Hvordan er det gået med hjemmearbejdet? Hvilke øvelser og teknikker har virket?

Du lærer også, hvordan du kan gå dig smertefri, hvad uens benlængde kan betyde for bl.a. nakkesmerter, og hvordan du arbejder med at fjerne stressfaktorer i din hverdag. Du vil få mere energi, falde i søvn på få minutter og vågne veludhvilet uden vækkeur næste morgen
Vis kort
21 Okt Foredrag

Empty nest - når børnene flytter hjemmefra

Mandag den 21. oktober 2024, 19:00-21:00.
Pris: Entré: 185 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Frederiksberg Hovedbibliotek, Falkoner Plads 3, Frederiksberg
Kom og hør om "empty nest"-syndromet - tilstanden, som kan ramme forældre, når børnene er flyttet hjemmefra. En ny livsfase begynder for dig som forælder, når børnene flytter hjemmefra. Pludselig er de flyttet, og en epoke er slut. Du burde være glad over, at din mission er lykkedes, og at dine børn nu kan klare sig selv. Men i stedet er du forvirret, grådlabil og føler et stort tomrum. Den følelse kalder man for "empty nest"-syndromet.

Hvad skal du stille op med al den kærlighed, opmærksomhed og tid, som du hidtil har givet til dine børn? Og hvad med ægteskabet, når der ikke længere er et fælles projekt at sørge for børnenes opvækst og få dem sendt godt videre?

Kom til en tankevækkende aften og få inspiration til, hvordan du kan skabe dig en ny dagligdag med meningsfuldt indhold for netop dig. Vi ser bl.a. på livskvalitet, "empty nest"-syndromet og muligheder for nyt indhold i tilværelsen, gerne sammen med din partner. Foredraget er relevant for mødre og fædre, hvis børn enten er på vej til at flytte hjemmefra eller er flyttet. Det vigtigste er, at du er nysgerrig efter mere viden om, hvordan du kan komme videre til en ny, dejlig periode i dit liv
Vis kort
21 Okt Foredrag

Bolig for alle: Tilgodeser vores boliger særlige behov?

Mandag den 21. oktober 2024, 19:00-21:00.
Pris: Entré: 75 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, København S
Arrangementet vil fokusere på, hvordan vi kan skabe og indrette hjem, der imødekommer forskellige behov og gør hverdagen nemmere og bedre for alle - handicap eller ej. De fleste danskere tænker nok ikke over dørbredder, trapper, placering af stikkontakter og køkkenbordshøjden i det daglige. For andre er der tale om daglige udfordringer. Tilgængelighed i boligen handler om meget mere end blot fysisk adgang. Det handler om boliger, der er designet og indrettet med omtanke for alle, uanset deres fysiske formåen.

Arrangementet vil fokusere på, hvordan vi kan skabe og indrette hjem, der imødekommer forskellige behov og gør hverdagen nemmere og bedre for alle - handicap eller ej.

Aftenen vil derfor være fyldt med engagerende samtaler om, hvordan vi kan forbedre vores boliger for at gøre dem mere tilgængelige og inkluderende for alle. Vi taler om de konkrete udfordringer og løsninger, der kan gøre en forskel i hverdagen.

Du har som publikum naturligvis mulighed for at deltage aktivt i debatten og stille spørgsmål til panelet. Uanset om du har særlige behov, er pårørende til en, der har, eller blot er nysgerrig på at lære mere om tilgængelighed i boligen, vil denne aften give dig værdifuld viden, konkrete idéer og inspiration til at skabe bedre boliger for alle
Vis kort
22 Okt Foredrag

Anti-inflammatorisk kost for begyndere (og øvede)

Tirsdag den 22. oktober 2024, 19:00-21:00.
Pris: Entré: 185 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF København og Nordsjælland.
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, Søborg
Til dette foredrag med ernæringsekspert Martin Kreutzer får du tips og tricks til anti-inflammatorisk kost. Anti-inflammatorisk kost er på alles læber. Men hvad vil det egentlig sige at spise anti-inflammatorisk, og hvorfor er det overhovedet en god idé, hvis du døjer med gigt, hjertekarsygdomme, skader eller »blot« ønsker at leve et sundt og energifyldt liv?

Med afsæt i sine bestsellere om emnet - »Den store antiinflammatoriske kostguide«, »Velsmurt« og senest »Anti-inflammatorisk topform på fire uger« - løfter ernæringsekspert Martin Kreutzer sløret for, hvordan du lettest implementerer anti-inflammatorisk kost i hverdagen.

Foredraget byder på en fin balance mellem videnskabelige forklaringer og konkrete råd og giver dig frem for alt redskaber til, på den simpleste og mest effektive måde, at implementere den anti-inflammatoriske kost i din hverdag. Du får også praktiske råd til, hvordan du sammensætter kosten dag for dag, gør indkøb og tilberedning nemt for dig selv, og hvordan du afkoder, om en given madvare er medspiller eller modstander på din anti-inflammatoriske rejse
Vis kort
22 Okt Ekskursion

Eksklusiv rundvisning i Vilhelm Lauritzens Terminal

Tirsdag den 22. oktober 2024, kl. 17-18.30.
FOF København og Nordsjælland,
Humletorvet 27, København V
Underviser: Intern guide
Hold: 2404021

Mødested: Vilhelm Lauritzen Terminal, Vilhelm Lauritzens Alle 1, 2770 Kastrup
Vis kort
Download denne liste som pdf