Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner

Viser 113 events fra/efter 24. sep. 2023

26 Sep For børn

Rav workshop hos JyllandsAkvariet

Tirsdag den 26. september 2023, kl. 12.30-14.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jyllands Akvariet, Vesterhavsgade 16, Thyborøn
Lav dit eget personlige flotte smykke med det smukke rav fra Vesterhavet. I JyllandAkvariets kreative værksted kan du få hjælp til at lave og sammensætte en smuk halskæde, armbånd eller et par flotte øreringe. Lav dit eget flotte smykke

Deltag i Jyllandsakvariets rav workshop og lav dit eget flotte ravsmykke. Du kan blandt andet lave en sej halskæde, et par flotte, funklende øreringe eller et fint armbånd.

Der er masser af forskelligt materiale at vælge imellem - og rav i mange størrelser og farvenuancer. Med sandpapir og olie kan du pudse og poleret ravet til det udseende, du ønsker.

Find næste workshop i Jyllandsakvariets aktivitetskalender. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd til denne workshop.

Er du vild med rav?

I Jyllandsakvariet kan du året rundt gå på rov efter rav på den indendørs ravstrand. Desuden har Jyllandsakvariet åbnet et anderledes ravmuseum i Houvig nær Søndervig. Læs mere om RAV her.

Kontakt: jyllands@kvariet.dk / 9783 2808
Vis kort
27 Sep For børn

Giv en hånd med ved hajfodring i JyllandsAkvariet

Onsdag den 27. september 2023, kl. 13-13.30.
Jyllands Akvariet, Vesterhavsgade 16, Thyborøn
I Jyllandakvariets rørebassiner kan du på udvalgte dage være med til at fodre både hajer, rokker og fisk. Giv en hånd med til hajfodringen tre dage om ugen

Hele året rundt kan du være med, når Jyllandsakvariets fiskepassere hver mandag, onsdag og lørdag fodre fisk, hajer og rokker i rørebassinerne. Du får fodret udleveret i et bæger og kan fodre alle fisk, hajer og rokker i debassiner, der er markeret med fodringsskilte.

I rørebassinerne må man naturligvis fodre med hænderne, mens man i de bassiner, hvor de store hajer går, skal man benytte fodringspinde.

Du finder næste fodring i Jyllandsakvariets aktivitetskalender.

Gå ikke glip af Jyllandsakvariets "hajfødeklinik", hvor du kan opleve rødhajens udvikling fra æg til haj. Følg hele udviklingen fra "fødegang" til "dagpleje" til de små er blevet så store, at de er klar til at svømme videre ud i de store akvarier.

I Jyllandsakvariet kan du udover hajer og fisk også - året rundt - opleve et kreativt strandværksted, indendørs ravstrand og maritime legepladser både inde og ude. Lad børnene gå på opdagelse i en børne-ubåd, bliver skipper på egen kutter eller pirat på det nye piratskib.

Kontakt: info@jyllandsakvariet.dk / +45 97832808
Vis kort
27 Sep Andet

Fransk café

Onsdag den 27. september 2023, kl. 13-14.
Pris: Fri entré
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Parlez-vous français? Er svaret "oui" er Fransk Café på Biblioteket i Herning garanteret noget for dig.

Den franske café er din mulighed for at mødes med andre, der ligesom du, har lyst til at tale fransk.
Alle er velkomne - uanset om dansk eller fransk er dit modersmål. Det er naturligvis en forudsætning, at du kan konversere på fransk og har lyst til at tale sproget.

Det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Yderligere information: Louise Westermann Mathisen, tlf. 93 59 47 75, mail: biblwm@herning.dk
Vis kort
27 Sep For børn

Fiskepasserens traktortur - Thyborøn

Onsdag den 27. september 2023, kl. 14-16.
Jyllands Akvariet, Vesterhavsgade 16, Thyborøn
Vil du med os ud i traktorbussen og fange dyr til JyllandsAkvariet i Thyborøn? Tænker du også sommetider på, hvilke dyr, der lever under Limfjordens vandoverflade? Tag med vores fiskepasser på tur og find ud af det.

Det naturskønne område ved Thyborøn vrimler med interessante dyr og spændende fisk. Vi tager dig med ud til fiskepasserens foretrukne fiskested og viser dig, hvordan du kan fange de små dyr og fisk. Så kan du hjælpe os med at fange smådyr som fladfisk, krabber og rejer til akvariet. Vi har de nødvendige fangstredskaber med.

Kom igen og besøg dyrene, du har været med til at fange
De fisk og dyr, du er med til at fange på turen, har deres helt eget safari-akvarium i JyllandsAkvariet. Med entréarmbånd til akvariet kan du komme og besøge dem i en hel uge!

Køber du entré og tur samtidig, giver vi 10% rabat på entrébilletten.

Praktisk information:
Varighed: Ca. 1,5-2 timer
Mødested: JyllandsAkvariet, Vesterhavsgade 16, 7680 Thyborøn
Pris: 99 kr. for voksne, 89 kr. for børn
Påklædning: Påklædning efter vejrforholdene - vi er udendørs det meste af tiden.

Book din billet til Fiskepasserens traktortur her.

Kontakt: info@jyllandsakvariet.dk / 9783 2808
Vis kort
27 Sep Foredrag

Sirius - den umulige historie

Onsdag den 27. september 2023, kl. 19.
MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
Onsdag 27. september 2023 kl. 19.00. Når man ser en dokumentarfilm, overvejer man måske ikke, hvordan forholdene for optagelserne af den har været. En af de dokumentarfilm, som er filmet under særdeles vanskelige vilkår, er serien 'Sirius' på DR1, som giver et enestående indblik i natur, historie og meget udfordrende arbejdsforhold og levevilkår i uvejsomme egne. Det kan du nu få et unikt indblik i med foredraget 'SIRIUS - DEN UMULIGE HISTORIE'.

For dokumentarserien 'Sirius' følger den lille, danske militære specialenhed Sirius-patruljen, som højt mod nord, i den ubeboede Grønlands Nationalpark, der dækker hele Nordøstgrønland, patruljerer året rundt, om vinteren med hundeslæde. Patruljen, som består af 12 mand og cirka 69 hunde, har eksisteret siden 1950 og har til formål at håndhæve dansk suverænitet og overvåge den 16.000 km. lange, ubeboede kyststrækning

Dokumentation af en hverdag under meget barske forhold

Instruktør og fotograf Lasse Rahbek, som er manden bag dokumentarfilmen om Sirius-patruljen, har filmet serien over tre år, hvor han rejste med på slæden og levede sammen med folkene fra patruljen. Hans idé var at dokumentere deres barske hverdag, hvor det dybest set er mennesket mod naturen, og det kom der en meget seværdig dokumentarserie ud af. Umiddelbart efter udsendelsen af dokumentaren var den allerede blevet set over en million gange, hvilket er helt uhørt for en dokumentar af dén art.

Nu kan du opleve instruktøren fortælle om, hvordan dokumentaren blev til. For hvordan er det at filme i 32 minusgrader og få forfrysninger? At filme mennesker i ekstreme omgivelser og sove på tværs i fodenden af Sirius-teltet? Og hvordan foregår det, når man altid skal være klar med kameraet, også når alle er trætte og pressede?

I foredraget deler Lasse Rahbek ud af sin indsigt om at leve og filme under ekstreme forhold, og han viser behind the scenes-klip fra en forunderlig verden, hvor betingelserne er benhårde og overlevelse altid er første prioritet.

Du kommer helt tæt på optagelserne i det iskolde Nordgrønland, for ud over de medrivende fortællinger, byder foredraget også på billeder og filmklip. Og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål til Lasse Rahbek, som i forbindelse med dokumentaren har gjort sig mange overvejelser om mennesker, natur, filmiske greb og meget mere.

Glæd dig til en rigtig spændende aften. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26
Vis kort

Walk and talk efterår 2023

Onsdag den 27. september 2023, kl. 19-20.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hammerum Hallen - Hammerum Stadion, Palle Fløes Vej 28, Herning
Vil du gerne gå en tur - og gerne følges med andre? Hver onsdag mødes vi på Hammerum-Gjellerup Hall'ns p-plads ved Palle Fløes Vej og går en tur på en time (ca. 3-4 km.). Gåværterne har planlagt ruten, så du skal blot møde op. Alle kan være med: Kvinder, mænd, unge og ældre.
Hvorfor er det godt at gå en tur? Det er sundt for kroppen og godt for sjælen. Du bliver glad. En rolig gåtur efter maden ser ud til at være lige så effektivt som hård træning.
Efter turen er der mulighed for en kop kaffe/te/vand. Vel mødt.

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Gjellerup Sdr. S. G. & I
Vis kort
28 Sep For børn

Ravsafari med JyllandsAkvariet

Torsdag den 28. september 2023, kl. 14-16.
Pris: Entré: 99 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jyllands Akvariet, Vesterhavsgade 16, Thyborøn
Ravsafari - med Ravgaranti! Kom med på ravsafari og lær hvor, hvordan og hvornår, du kan finde rav ved Vesterhavet. Hele året rundt arrangerer Jyllandsakvariet ravsafari til stranden med en guide, hvor du uddannes som ravjæger. Vi giver ravgaranti! - finder du ingenting ved stranden, får du selv lov til at finde nogle stykker i de rigtige omgivelser.

Praktiske informationer

Varighed: 1,5 - 2 timer

Påklædning: Husk sko, der egner sig til en strandtur. Påklædning efter vejret.

Mødested: Receptionen i Jyllandsakvariet, Vesterhavsgade 16, 7680 Thyborøn.

Hunde: Hunde kan medbringes.

Kontakt: info@jyllandsakvariet.dk / 9783 2808
Vis kort

Ungdomstræning

Torsdag den 28. september 2023, kl. 16.30-19.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skive Sejlklub, Strandvejen 24, Skive
Vedkommende skal være forberedt på at komme i vandet. TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Skive Sejlklub
Vis kort
29 Sep Natur

Bøf & brøl 2023

Fredag den 29. september 2023
Nørre Vosborg Herregård, Vembvej 35, Vemb
Traditionen tro byder vi indenfor til Bøf & Brøl - vores årlige natur- og gastronomioplevelse i særklasse. Arrangementet bliver afholdt i samarbejde med Hedevang Outdoor, som siden 2015 har taget danskere og turister med ud i den vestjyske natur.

Aftenen begynder med velkomst om det varme bål, inden alle deltagerne finder plads i det hyggelige telt, der er pyntet med levende lys, hvide duge, kronhjorteskind og højstilkede glas.

Herefter venter den gastronomiske oplevelse. På denne aften er vores dygtige kokke og tjenere flyttet midlertidigt ud i naturen, så de kan servere udsøgt gourmet og vin for jer. Når mørket har lagt sig på, er det tid til at tage på vandretur med petroleumslygter. Her kommer I forhåbentligt til at opleve de smukke kronhjorte på nært hold.

Herefter er der mulighed for at slutte aftenen af med en overnatning på vores charmerende herregård inkl. en lækker morgenbrunch med hjemmelavede og lokale specialiteter.

AFTENENS PROGRAM

17.15

Busafgang fra Nørre Vosborg (hvis man sover på herregården)

18.00

Lun velkomstdrink fra bålet

18.30

4-retters menu inkl. vine.

Menuen er lavet af råvarer fra det Vestjyske forrådskammer - primært fra Klosterheden

21.00

Gåtur i plantagen med guide, hvor vi skal lytte til Skovens Konge

22.30

Aftenkaffe med fyldt chokolade

23.00

Aftenen slutter

ANKOMST & PRISER

Pris for deltagelse i Bøf & Brøl: 1.495,- pr. person

Datoer

15. september

22. september

29. september

Hvis du ønsker at tilkøbe en overnatning efter arrangementet, inkluderes der fri transport til og fra Klosterheden i bus fra Nørre Vosborg. Ved booking er det vigtigt, at du noterer i kommentarfeltet, at overnatningen er i forbindelse med Bøf & Brøl.

15/09/2023 17:15

Pris: 1495 DKK + gebyr

KØB BILLET
Vis kort

Fodslaw Herning

Lørdag den 30. september 2023, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
P pladsen Bjerregård, Bjerregårdvej 7, Ejstrupholm
Vi går nordruten på ca. 16 km rundt i Plantagen med et tempo på 4,8 km i timen. Der bliver en pause halvvejs. Turen kan forkortes på egen hånd.
Vis kort
Download denne liste som pdf