Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
Nørre Vosborg Herregård

Nørre Vosborg Herregård

Vembvej 35
7570 Vemb
Tlf: 9748 4897 Fax: 9748 4896
Hjemmeside
Entré: o.18 år: 75 kr

Nørre Vosborg ligger i Vestjylland - 20 km vest for Holstebro. Herregården er en levende og dynamisk kulturcenter af internationalt tilsnit, der fremviser den ypperste kultur og kunst og placerer dette i en helhed med den omgivende natur og landskab.
Nørre Vosborg er også et samlingssted med hotel, restaurant og kursusfaciliteter, der drives af Familien Bühlmann.
Oplev, spis og sov her - alt i èn pakke med respekt for tiden, der svandt.

Nørre Vosborg er en unik herregård med 700 års historie bag sig. Hans Edward Nørregaard-Nielsen har med følgende citat ramt den særegne stemning Nørre Vosborg emmer af: "Nørre Vosborg er stedet hvor man kan strække sit indre menneske ud i fuld størrelse".
I 2004 gik man i gang med en omfattende restaurering og ombygning af herregården. I april 2008 åbnedes dørene så til den flotte nyrenoverede herregård.
Den unikke herregård Nørre Vosborg består af et firlænget borganlæg med bygninger fra fire forskellige århundreder, som rummer en række herregårdsstuer, riddersal, konferencelokaler og restaurant, samt ladegårdsanlægget med café, multisal med plads til 400 siddende gæster, store udstillingslokaler og 56 hotelværelser. Ved restaureringen er der blevet lagt stor vægt på at bevare det ydre udtryk, og alt er blevet gået til med nænsom hånd. Målet har været at gøre Nørre Vosborg til et kulturelt kraftcenter med eget hotel og restaurant. Et mødested hvor kulturlivet og erhvervslivet kan få gensidig inspiration.

Området omkring herregården Nørre Vosborg byder på aktiviteter som vandreture, fiskeri og golf. Den nærliggende Nissum Fjord og nogle af de omkringliggende områder er et beskyttet vildtreservat med mange unikke planter og dyr. Vemb Station er kun 2 km væk. Se www.nrvosborg.dk for åbningstid, da disse varierer efter sæson. Der kan aftales særskilt rundvisning på andre dage end de annoncerede. Ring og hør nærmere på 97 48 48 97Viser 36 events fra/efter 24. sep. 2023

24 Sep Historisk

Besøg Nørre Vosborg

Søndag den 1. januar 2023 til onsdag den 31. januar 2024, 10:00- 16:00.
Pris: Entré: 100 kr+ gebyr under 18 år gratis
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Oplev historien. Kom og oplev de smukke herregårdsstuer, og bliv klogere på Nørre
Vosborgs historie.

Se samtidigt udstillingen GODS som pryder stuerne på Herregården indtil oktober 2023.

Du kan altid besøge os - nogle dage med bemanding, andre dage på egen hånd.

Alle søndage fra 10.00-16.00 er herregården bemandet og der er gratis rundvisning kl. 11.00 når entreen er betalt. Køb billet under "arrangementer" her på hjemmesiden eller i døren ved ankomst.

Åbningstider uden bemanding

Vi har åbent uden bemanding fra kl. 09.00 - 22.00 alle dage, såfremt du har bestilt dine billetter online. Du modtager en kode via SMS som bruges ved døren. Der kommer en lille "kliklyd" og så kan dørens åbnes. Den skal have et lille skub. Herefter kan du nyde stuerne og den smukke kunstudstilling. Hvis du kommer mens det er helt mørkt, så kontakt os gerne for at få lyset tændt info@nrvosborg.dk.

Rundvisninger i øvrigt

Du kan kontakte os for rundvisninger på mail: info@nrvosborg.dk. Spørg efter priser på guide. Det er også muligt at booke en guide til vandretur rundt om Herregården
Vis kort
24 Sep Historisk

Mysteriet på Herregården

Søndag den 1. januar 2023 til tirsdag den 31. december 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Vær med til at opklare mysteriet. Museums Mysteriet er en app, der indeholder et sjovt og lærerigt spil, hvor børn og legesyge voksne skal løse mestertyven Heidenreichs gåder. Skurken Heidenreich, en grisk og udspekuleret excentriker med forkærlighed for uvurderlige kulturskatte, har planlagt at stjæle en værdifuld genstand fra herregården.

Professor Blom er på sporet af ham, men han har brug for hjælp. Børnene kan kun stoppe Heidenreich, hvis de kan løse hans drilske gåder, som fører dem på en spændende tur rundt på herregården. Børnene går samtidig på opdagelse i Nørre Vosborgs spændende historie og naturen i området omkring herregården.

Appen er udviklet i samarbejde med Vemb skole, frivillige m.fl. i regi af projektet 'Det moderne Fællesskab i historiens vingesus'. Projektet ønsker at gentænke det moderne fællesskab for børn, unge, familier og seniorer i og omkring Vemb med Nørre Vosborg som løftestang. Projektet ønsker at indgå, bidrage og samarbejde om de gode ting, der sker lokalt. Projektet er støttet af LAG og Erhvervsstyrelsens Landistriktspulje
Vis kort
28 Sep Rock/Pop

Dorthe Gerlach Akustik

Torsdag den 28. september 2023, 20:00-21.15.
Pris: Entré: Oplyses senere Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Tusinde af musikalske historier fylder Herregården Nørre Vosborg den 28. september når Dorthe Gerlach spiller koncert i Multisalen. I Dorthe Gerlachs stemme gemmer der sig tusinde og atter tusinde af historier. Med en enestående klang og et ukueligt nærvær, formår hun altid at tage dig med på en musikalsk rejse af dimensioner.

Det er både stemningsfyldt og nærværende, når Dorthe Gerlach som soloartist spiller op til dans fra sit helt eget ståsted. Her finder du det stille og sårbare - men også det store og buldrende. Alt sammen udfoldet gennem et veldrejet og dansk sprog.

I et univers af halvelektronisk melankopop leverer den karismatiske sangerinde altid en energisk og tryllebindende performance, som sætter sig fast i mindekartoteket. Med en jordbunden og humoristisk jargon er Dorthe Gerlach en ærlig historiefortæller, som ikke er bange for at give noget af sig selv i mødet med musikken og sit publikum.

I mere end 20 år har Dorthe Gerlach udgjort den ene halvdel af den ambitiøse duo HUSH, som er leveringsdygtige i eftertænksomt og nærværende country-pop
Vis kort
29 Sep Natur

Bøf & brøl 2023

Fredag den 29. september 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Traditionen tro byder vi indenfor til Bøf & Brøl - vores årlige natur- og gastronomioplevelse i særklasse. Arrangementet bliver afholdt i samarbejde med Hedevang Outdoor, som siden 2015 har taget danskere og turister med ud i den vestjyske natur.

Aftenen begynder med velkomst om det varme bål, inden alle deltagerne finder plads i det hyggelige telt, der er pyntet med levende lys, hvide duge, kronhjorteskind og højstilkede glas.

Herefter venter den gastronomiske oplevelse. På denne aften er vores dygtige kokke og tjenere flyttet midlertidigt ud i naturen, så de kan servere udsøgt gourmet og vin for jer. Når mørket har lagt sig på, er det tid til at tage på vandretur med petroleumslygter. Her kommer I forhåbentligt til at opleve de smukke kronhjorte på nært hold.

Herefter er der mulighed for at slutte aftenen af med en overnatning på vores charmerende herregård inkl. en lækker morgenbrunch med hjemmelavede og lokale specialiteter.

AFTENENS PROGRAM

17.15

Busafgang fra Nørre Vosborg (hvis man sover på herregården)

18.00

Lun velkomstdrink fra bålet

18.30

4-retters menu inkl. vine.

Menuen er lavet af råvarer fra det Vestjyske forrådskammer - primært fra Klosterheden

21.00

Gåtur i plantagen med guide, hvor vi skal lytte til Skovens Konge

22.30

Aftenkaffe med fyldt chokolade

23.00

Aftenen slutter

ANKOMST & PRISER

Pris for deltagelse i Bøf & Brøl: 1.495,- pr. person

Datoer

15. september

22. september

29. september

Hvis du ønsker at tilkøbe en overnatning efter arrangementet, inkluderes der fri transport til og fra Klosterheden i bus fra Nørre Vosborg. Ved booking er det vigtigt, at du noterer i kommentarfeltet, at overnatningen er i forbindelse med Bøf & Brøl.

15/09/2023 17:15

Pris: 1495 DKK + gebyr

KØB BILLET
Vis kort
1 Okt Klassisk

Anderseniana på Herregården - Kammerkoncert

Søndag den 1. oktober 2023, 11:30-12.30.
Pris: Entré: 150 kr + gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
H.C. Andersen vender tilbage - i hvert fald afspejlet i eventyrligt skønne musikalske fortællinger: Prinsessen på Ærten, Ole Lukøje og mange flere. Koncerten er med musik af Carl Nielsen, Jean Sibelius og en uropførelse af Olli Mustonen "Anderseniana".

Digteren H.C. Andersen gæstede Nørre Vosborg i 1859 og var dybt bevæget af mødet med den storslåede jyske natur. Nu kan vi nyde musikken i riddersalen med skønne toner af Carl Nielsen.

Medvirkende:
Daniel Rowland - violin, Maja Bogdanovic - cello, Janne Thomsen - fløjte med flere

Fuldend jeres søndagen med Nørre Vosborgs populære og raffinerede frokostanretning med delikate specialiteter fra Vestjylland kl. 12.30. Billet kan købes sammen med koncertbilletten
Vis kort
1 Okt Klassisk

Anderseniana Kammerkoncert På Nørre Vosborg

Søndag den 1. oktober 2023, kl. 11.30-12.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
ANDERSENIANA PÅ HERREGÅRDEN - KAMMERKONCERT. H.C. Andersen vender tilbage - i hvert fald afspejlet i eventyrligt skønne musikalske fortællinger: Prinsessen på Ærten, Ole Lukøje og mange flere. Koncerten er med musik af Carl Nielsen, Jean Sibelius og en uropførelse af Olli Mustonen "Anderseniana".

Digteren H.C. Andersen gæstede Nørre Vosborg i 1859 og var dybt bevæget af mødet med den storslåede jyske natur. Nu kan vi nyde musikken i riddersalen med skønne toner af Carl Nielsen.

Medvirkende:
Daniel Rowland - violin, Maja Bogdanovic - cello, Janne Thomsen - fløjte med flere

Fuldend jeres søndagen med Nørre Vosborgs populære og raffinerede frokostanretning med delikate specialiteter fra Vestjylland kl. 12.30. Billet kan købes sammen med koncertbilletten. Kontakt: info@nrvosborg.dk / 97484897
Vis kort
2 Okt Installation

Kunstudstillingen GODS

Mandag den 2. til søndag den 22. oktober 2023, 10:00-16:00.
Pris: Entré: 100 kr+gebyr, under 18 gratis
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Kunstnersammenslutningen Jylland har med 24 deltagende kunstnere indtaget herregården Nørre Vosborg med udstillingen GODS. Kunstnersammenslutningen Jylland fletter kunsten ind i det gamle gods og sætte herregården i spil på en ny måde.
De har arbejdet i forskelligt medie og udtryk, så publikum vil kunne opleve både maleri, foto, skulptur samt installationer, hvoraf nogle er interaktive og beder om publikums deltagelse. Fælles for værkerne er, at de kommenterer og provokerer Herregården på en ny og overraskende måde. Kunsten breder sig helt ned til Skærum Mølle, hvor kunsten er placeret med det smukke vådområde som kulisse med udsigt til Vemb by.

GODS indtager ikke bare stuerne på den gamle herregård. Men også uderummet bliver draget i spil på utraditionelle måder. Fysisk størst, og mest iøjnefaldende, er insekthotellet med et imponerende mål på 7,5x7m.

I løbet af udstillingsperioden har de deltagende kunstnere lovet at fortælle indgående om deres kunst og baggrund.

17. maj 2023 kl. 19.00 på Nørre Vosborg vil billedkunstner Marianne Jørgensen under titlen "Fra landskabelig kunst til broderi", fortælle om sine værker og om Skulpturby Selde.

10. juni 2023 kl. 14.00 vil kunstner Camilla Nørgård tage udgangspunkt i sit motto "Don't look forward, look arround" og fortælle om værket ved Skærum Mølle og andre sten og steder. Vi mødes på Skærum Mølle.

Udstillingen kan nydes på Nørre Vosborg indtil oktober 2023 ved køb af dagsbillet
Vis kort
8 Okt Natur

Historisk - Arkæologisk vandretur fra Nr. Vosborg til Skærum Mølle og retur

Søndag den 8. oktober 2023, 10:00-14.30.
Pris: Entré: 105 kr+gebyr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Om Nørre Vosborg. Historisk- arkæologisk vandretur fra Skærum Mølle til Vosborg og retur ved middelalder arkæolog Helle Henningsen.

Fonden Nørre Vosborg inviterer til en historisk-arkæologisk vandretur fra herregården Nørre Vosborg til Skærum Mølle og retur.

Ruten, der er ca. 7,5 km lang, går gennem det varierede landskab, der er skabt af to istider og de mennesker, der har levet her. Vi vandrer ad markveje, stier, grusveje og asfaltveje, og undervejs kommer vi gennem skov, åbent land, enge, langs diget ved Storå og rundt om vold og voldgrave ved Nørre Vosborg.

På udvalgte steder vil turlederen fortælle om landskabets dannelse, og om de jernalderbønder, vikinger, konger, munke og riddere, der gennem tiden markerede sig stærkt langs denne del af Storå. Der vil også blive berettet om Nørre Vosborg og Skærum Mølles spændende historie fra middelalderen til i dag.

Efter et par timers vandring når vi Skærum Mølle, hvor frokosten venter. Derefter går turen tilbage til Nørre Vosborg.

Ruten er ikke krævende, men den egner sig hverken til gangbesværede eller klapvogne. Vi anbefaler påklædning efter vejret og fornuftigt fodtøj.

Ved få deltagere forbeholdes retten til at aflyse
Vis kort
11 Okt Foredrag

Giv dit liv et serviceeftersyn

Onsdag den 11. oktober 2023, 20:00-21:00.
Pris: Entré: 195 kr+gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
- en aften med Peter Qvortrup Geisling. Det bliver en både underholdende og oplysende aften når Peter Qvortrup Geisling kommer til Nørre Vosborg. Selv siger han: "Publikum skal først og fremmest have en rigtig sjov aften, når jeg er på besøg. Humor skal jo være så sundt, så jeg har en masse sjove og tankevækkende historier med fra "Lægens bord", "Ha' det Godt", "Diagnose Søges" og de andre tv-programmer, jeg har lavet igennem årene, når jeg kigger forbi", siger TV-lægen Peter Qvortrup Geisling. I modsætning til Peters TV-programmer, bliver livet ikke genudsendt, så TV-lægen vil inspirere publikum til at give livet et serviceeftersyn. Det er aldrig for sent at udleve sine drømme. Peter holder foredrag om finurlige historier fra TV-konsultationen.

Fuldend aften med en skøn middag før foredraget.

Det er muligt at tilkøbe kaffe/te eller en øl/vand
Vis kort
11 Okt Foredrag

Peter Qvortrup Geisling På Nørre Vosborg

Onsdag den 11. oktober 2023, kl. 20-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Peter qvortrup geisling -giv dit liv et serviceeftersyn. en aften med peter qvortrup geisling. det bliver en både underholdende og oplysende aften når peter qvortrup geisling kommer til nørre vosborg. Selv siger han: "Publikum skal først og fremmest have en rigtig sjov aften, når jeg er på besøg. Humor skal jo være så sundt, så jeg har en masse sjove og tankevækkende historier med fra "Lægens bord", "Ha' det Godt", "Diagnose Søges" og de andre tv-programmer, jeg har lavet igennem årene, når jeg kigger forbi", siger TV-lægen Peter Qvortrup Geisling. I modsætning til Peters TV-programmer, bliver livet ikke genudsendt, så TV-lægen vil inspirere publikum til at give livet et serviceeftersyn. Det er aldrig for sent at udleve sine drømme. Peter holder foredrag om finurlige historier fra TV-konsultationen.

Fuldend aften med en skøn middag i restauranten kl. 17.30 før foredraget.

Det er muligt at tilkøbe kaffe/te eller en øl/vand. Kontakt: info@nrvosborg.dk / 97484897
Vis kort
Download denne liste som pdf