Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
Nørre Vosborg Herregård

Nørre Vosborg Herregård

Vembvej 35
7570 Vemb
Tlf: 9748 4897 Fax: 9748 4896
Hjemmeside
Entré: o.18 år: 75 kr

Nørre Vosborg ligger i Vestjylland - 20 km vest for Holstebro. Herregården er en levende og dynamisk kulturcenter af internationalt tilsnit, der fremviser den ypperste kultur og kunst og placerer dette i en helhed med den omgivende natur og landskab.
Nørre Vosborg er også et samlingssted med hotel, restaurant og kursusfaciliteter, der drives af Familien Bühlmann.
Oplev, spis og sov her - alt i èn pakke med respekt for tiden, der svandt.

Nørre Vosborg er en unik herregård med 700 års historie bag sig. Hans Edward Nørregaard-Nielsen har med følgende citat ramt den særegne stemning Nørre Vosborg emmer af: "Nørre Vosborg er stedet hvor man kan strække sit indre menneske ud i fuld størrelse".
I 2004 gik man i gang med en omfattende restaurering og ombygning af herregården. I april 2008 åbnedes dørene så til den flotte nyrenoverede herregård.
Den unikke herregård Nørre Vosborg består af et firlænget borganlæg med bygninger fra fire forskellige århundreder, som rummer en række herregårdsstuer, riddersal, konferencelokaler og restaurant, samt ladegårdsanlægget med café, multisal med plads til 400 siddende gæster, store udstillingslokaler og 56 hotelværelser. Ved restaureringen er der blevet lagt stor vægt på at bevare det ydre udtryk, og alt er blevet gået til med nænsom hånd. Målet har været at gøre Nørre Vosborg til et kulturelt kraftcenter med eget hotel og restaurant. Et mødested hvor kulturlivet og erhvervslivet kan få gensidig inspiration.

Området omkring herregården Nørre Vosborg byder på aktiviteter som vandreture, fiskeri og golf. Den nærliggende Nissum Fjord og nogle af de omkringliggende områder er et beskyttet vildtreservat med mange unikke planter og dyr. Vemb Station er kun 2 km væk. Se www.nrvosborg.dk for åbningstid, da disse varierer efter sæson. Der kan aftales særskilt rundvisning på andre dage end de annoncerede. Ring og hør nærmere på 97 48 48 97Viser 38 events fra/efter 15. apr. 2024

15 Apr Historisk

Besøg Nørre Vosborg

Torsdag den 1. februar til tirsdag den 31. december 2024, 10:00- 16:00.
Pris: Entré: 100 kr+ gebyr, under 18 år gratis
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Kom og oplev de smukke herregårdsstuer og bliv klogere på Nørre Vosborgs historie. Du kan altid besøge os - nogle dage med bemanding, andre dage på egen hånd.
Fra den 11. februar 2024 er herregården bemandet hver søndag og der er gratis rundvisning kl. 11.00 når entreen er betalt. Køb billet her på hjemmesiden eller i døren ved ankomst.

Åbningstider uden bemanding:

Vi har åbent uden bemanding fra kl. 09.00 - 22.00 alle dage, såfremt du har bestilt dine billetter online. Du modtager en kode via SMS som bruges ved døren. Der kommer en lille "kliklyd" og så kan dørens åbnes. Den skal have et lille skub. Herefter kan du nyde stuerne.

Rundvisninger i øvrigt

Du kan kontakte os for rundvisninger på mail: info@nrvosborg.dk. Spørg efter priser på guide. Det er også muligt at booke en guide til vandretur rundt om Herregården
Vis kort
15 Apr Historisk

Mysteriet på Herregården

Torsdag den 1. februar til tirsdag den 31. december 2024, kl. 10:00.
Pris: Entré: 100 kr gratis for alle under 18 år
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Vær med til at opklare mysteriet. Museums Mysteriet er en app, der indeholder et sjovt og lærerigt spil, hvor børn og legesyge voksne skal løse mestertyven Heidenreichs gåder. Skurken Heidenreich, en grisk og udspekuleret excentriker med forkærlighed for uvurderlige kulturskatte, har planlagt at stjæle en værdifuld genstand fra herregården.

Professor Blom er på sporet af ham, men han har brug for hjælp. Børnene kan kun stoppe Heidenreich, hvis de kan løse hans drilske gåder, som fører dem på en spændende tur rundt på herregården. Børnene går samtidig på opdagelse i Nørre Vosborgs spændende historie og naturen i området omkring herregården.

Appen er udviklet i samarbejde med Vemb skole, frivillige m.fl. i regi af projektet 'Det moderne Fællesskab i historiens vingesus'. Projektet ønsker at gentænke det moderne fællesskab for børn, unge, familier og seniorer i og omkring Vemb med Nørre Vosborg som løftestang. Projektet ønsker at indgå, bidrage og samarbejde om de gode ting, der sker lokalt. Projektet er støttet af LAG og Erhvervsstyrelsens Landistriktspulje
Vis kort
18 Apr Rock/Pop

Something. Beatles for sale

Torsdag den 18. april 2024, 20:00-22:00.
Pris: Entré: 225 kr+gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Beatles coverbandet "Something" brager igennem og spiller (næsten) lige så godt som var det selveste The Beatles der stod på scenen. Der venter en fantastisk musikalsk oplevelse. The Beatrio og Per Wium har i årevis underholdt et stort publikum med en lang række Beatles-sange.
Samarbejdet fortsætter under navnet Something, som også er en af de sange, der altid er på sætlisten.
Something synger og spiller masser af sange fra det store og populære Beatles-katalog.
Spilleglæde og overskud kommer ud over scenekanten og ind i hjerterne på publikum, når Something introducerer og fremfører The Beatles' udødelige sange.

Rockhistoriens største sællert, vi kender alle sangene og det er tilladt at synge med.

Første afdeling er semiakustisk med fokus på vokalerne og kompositionerne. Anden afdeling er elektrisk med fuld skrue!

Beatlesekspert og musikjournalist Per Wium binder med korte speaks og anekdoter sangene sammen.

Line-up:

Peter Haandsbæk, leadvokal og bas
Mikael Bertelsen, vokal og guitarer
Allan Bode, trommer og percussion
Per Wium, vokal, percussion og keys

Adskillige arrangører og et stort publikum fremhæver bandets tre-stemmige vokaler som een af Somethings store kvaliteter!

En aften med et musikalsk program man kun kan blive glad af.

Koncerten varer 2 x 45 minutter.

Koncert billetten koster 225 kr. + gebyr. Du kan starte koncerten med en lækker koncertmenu kl. 17.30 vælg mellem:

En lækker koncertmiddag med mange spændende retter. Retterne anrettes på små fade der serveres som en buffet på de enkelte borde. Menuen serveres af flere omgange - forretter, lunt samt ost og dessert. 695,- inkl. billet til koncerten
Middag i N.V. Tasting
6 gastronomiske serveringer i vores gourmetrestaurant N.V. Tasting inden koncerten. Dkk 895,- inkl. billet til koncerten
Ophold for 2. Du kan også vælge den helt store pakke med koncertbilletter, koncertmenu, overnatning i et smukt dobbeltværelse og lækker luksus morgenmad.
Du vælger billettype efter du har valgt: "køb billet".

18/04/2024 20:00
Pris: 225 DKK + gebyr
Varighed: 110 minutter
KØB BILLET
BESTIL OVERNATNING
Vis kort
3 Maj Rock/Pop

Die Herren "U2-Trip"

Fredag den 3. maj 2024, 20:00-22.00.
Pris: Entré: 295 kr + gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Die Herren har turneret hele Danmark med U2's fantastiske sange og tekster i mere end 30 år, og mere end 2500 koncerter er det blevet til siden 1991. Nu er turen endelig kommer til at indtage Herregården Nørre Vosborg. Med "U2-Trip" ønsker Die Herren, som altid, at give publikum en musikalsk rejse ind i U2's musikunivers. En rejse, som de måske ikke selv havde set komme eller forventet. Publikum er velkommen og værdsat - inddraget og suget ind i koncerten, så de går hjem med en oplevelse af overraskelse og energi. Die Herren giver sangene nyt liv og ny energi i nuet, uden at de mister historiens U2- touch.

One, With or Without Your, Sunday Bloody Sunday, Vertigo, I Still Haven't Found What I´m Looking For,
Where the Streets Have No Name, New Years Day og alle de andre store sange, som virker så
fremragende live, bliver naturligvis en del af U2-Trip´et.

Die Herren kan noget med musikken, som U2 ikke selv har kunnet i mange år, nemlig at føre det ud på
selv de små steder. U2 spiller kun på store arenaer, som regel aldrig for mindre end 20.000 mennesker.
Die Herren gør en dyd ud af, at koncerterne skal være tætte og nærværende. Deres mission er at nå ud
til "alle" publikummer helt ned til bagerste række. Publikum inviteres og opfordres til at blive en vigtig del af koncerten, som naturligvis altid har det erklærede mål, at blive Die Herrens "bedste til dato".

Vi gør opmærksom på at der er tale om en stående koncert.

Inden koncerter har I mulighed for at forkæle jer selv ved tilkøb af restaurantens lækre koncertmiddag
Vis kort
15 Maj Natur

Historisk-arkæologisk vandretur fra Nørre Vosborg til Skærum Mølle -og retur

Onsdag den 15. maj 2024, 10:00-15:00.
Pris: Entré: 250 kr+gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Fonden Nørre Vosborg inviterer til en historisk-arkæologisk vandretur fra herregården Nørre Vosborg til Skærum Mølle og retur. Ruten, der er ca. 7,5 km lang, går gennem det varierede landskab, der er skabt af to istider og de mennesker, der har levet her. Vi vandrer ad markveje, stier, grusveje og asfaltveje, og undervejs kommer vi gennem skov, åbent land, enge, langs diget ved Storå og rundt om vold og voldgrave ved Nørre Vosborg.

På udvalgte steder vil turleder arkæolog Helle Henningsen fortælle om landskabets dannelse, og om de jernalderbønder, vikinger, konger, munke og riddere, der gennem tiden markerede sig stærkt langs denne del af Storå. Der vil også blive berettet om Nørre Vosborg og Skærum Mølles spændende historie fra middelalderen til i dag.

Efter et par timers vandring når vi Skærum Mølle, hvor frokosten venter. Derefter går turen tilbage til Nørre Vosborg.

Ruten er ikke krævende, men den egner sig hverken til gangbesværede eller klapvogne. Vi anbefaler påklædning efter vejret og fornuftigt fodtøj.

Ved få deltagere forbeholdes retten til at aflyse
Vis kort
16 Maj Andet/Ukendt

Jens Jakob Tychsen - Bag om Badehotellet

Torsdag den 16. maj 2024, 20:00-22.00.
Pris: Entré: 245 kr+gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Jens Jacob Tychsen, også kendt som Hr. Weyse, tager dig med på en forrygende tur bag kameraet og fortæller dig historien bag den folkekære TV2-serie Badehotellet, der har taget hele Danmark med storm. I dette eksklusive musikalske foredrag, viser Jens Jacob fotos, film og fraklip. Det bliver sjovt, musikalsk og ikke mindst super underholdende, når Jens Jacob fortæller om sangene, om samarbejdet med de andre skuespillere, og om hvordan sådan en serie egentlig bliver til. Du får naturligvis også et genhør med flere af de skønne gamle sange fra serien, som Jens Jacob Tychsen på magisk vis vil fremføre - og desuden fortælle historien om, hvordan de er blevet vakt til live. På allerbedste og mest charmerende Jens Jacob Tychsen-manér - også kendt som Hr. Weyse i den populære serie - vil du desuden høre, hvordan sådan en serie egentlig bliver til, samarbejdet med de andre skuespillere, dårlige anmeldelser, vind og vejr ved Vesterhavet og meget, meget mere. Til slut er der mulighed for spørgsmål, samt at deltage i "Den Store Badehotels Quiz".

Vælg at starte aftenen med en dejlig koncertmiddag kl. 17.30. Middagen består af små lune retter med sødt.

Eller forkæl jer selv og tag hele pakken, billetter, middag, overnatning i dobbeltværelse for 2 personer og hotellets lækre morgenbuffet inden i tjekker ud
Vis kort
18 Maj Gastronomi

Pinsefrokost 2024

Lørdag den 18. til mandag den 20. maj 2024, 12:00-15:00.
Pris: Entré: 295 kr + gebyr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Pinsen er en særlig begivenhed på Nørre Vosborg, og en tradition som både vi og vores gæster sætter stor pris på. Tag hele familien med på en afslappende gåtur i den smukke natur omkring herregården, og nyd derefter en overdådig pinsefrokost fyldt med klassiske og velsmagende pinsespecialiteter. Vores dygtige kokke tilbereder hver enkelt ret fra bunden med de bedste lokale råvarer, så du kan være sikker på en fantastisk smagsoplevelse.

Sid ned og nyd stemningen i det smukke miljø på Nørre Vosborg, mens du forkæler dig selv og dine gæster med lækre kolde, lune og søde retter. Og det bedste af det hele? Du og dit selskab får hele buffeten på jeres eget bord, så I kan nyde maden i ro og mag.

Pinsefrokosten kan bestilles fra 19. - 20. maj fra kl. 12.00 - 15.00.

Du har mulighed for at reservere bord til årets pinsefrokost her på siden, men du kan også ringe til os, hvis du gerne vil have os til at hjælpe med at reservere et bord til dig. Brug vores online bookingsystem eller kontakt os på telefon +45 97 48 48 97 - så finder vi plads til dig og dit selskab, så længe der ikke er fuldt booket.

GLÆD DIG TIL EN PINSEFROKOST BESTÅENDE AF
Det kolde
Marineret hvide sild med karrysalat, kapers, løg og peberrod
Kryddersild med kapers og rødløg
Hønsesalat med svampe, æbler og bacon
Gravad ørred med rævesovs og sprødt rugbrød
Smilende æg med håndpillede rejer og klassisk mayonnaise
Sylte af vildt fra Klosterheden med grovkornet sennep og hjemmesyltet rødbeder
Hjertesalat med mormor dressing - vesterhavsost og ristede valnødder
Det lune
Rødspættefilet paneret i panko rasp, med remoulade og citron
Tarteletter med høns i asparges
Frikadeller og kold kartoffelsalat
Lun leverpostej med hjemmesyltede aguker
Det søde
Citron roulade
Økologiske oste fra Thise med sødt og sprødt

PRISER
295,- pr. person
Børn 3-12 år: 145,- pr. person
Børn u/3 år: 5,- pr. person
Vis kort
25 Maj Andet/Ukendt

Kongelig Sommeropera

Lørdag den 25. maj 2024, 16:00-17:30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Kom til Nørre Vosborg og oplev fantastiske stemmer når Den Kongelige Opera under åben himmel, gæster herregården den 25. maj 2024. Hver sommer kan du i det danske sommerland komme til gratis operakoncerter rundt i Danmark. I år ligger de vejen forbi Nørre Vosborg. Oplev nogle af landets bedste operasangere i højdepunkter fra kendte operaer og den kommende sæsons forestillinger.

Sommerkoncerterne har, siden de begyndte for 19 år siden, været et tilløbsstykke, hvor publikum i alle aldre nyder de gratis operakoncerter i det fri. For mange mennesker er Kongelig sommeropera blevet en fast tradition, hvor tusindvis af publikummer mødes hvert år til gratis koncert.

Kongelig sommeropera er for alle - både helt garvede og passionerede operafans men også nybegyndere, der her kan opleve nogle af de allerstørste hits fra operaens verden og få en forsmag på den nye operasæson.

Tag skovturstæppet under armen og glæd dig til en eftermiddag i selskab med Den Kongelige Operas sangere i det grønne.

GRATIS ADGANG UDEN BILLET

Varighed 1 time og 30 minutter uden pause.

Restaurant Classique sælger drikkevarer, snacks, kaffe og kage, som kan nydes udendørs under koncerten. Frokost og aftensmad kan nydes i restauranten før og efter koncerten. Bordbestilling nødvendig på tlf.: 97484897
Vis kort
5 Jun Gastronomi

Fars dag fejring

Onsdag den 5. juni 2024, 17:00-22:00.
Pris: Entré: 295 kr + gebyr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Nyd en hjertevarm og traditionsrig aften på Nørre Vosborg, når vi fejrer Fars Dag den 5. juni! Står du og mangler den perfekte måde at forkæle din far på? Vise ham din kærlighed og taknemmelighed? Så inviter ham og hele familien indenfor på Nørre Vosborg, hvor vi vil diske op med en ægte dansk favorit: Stegt flæsk ad libitum, akkompagneret af lækker gammeldags æblekage.

Detaljer for arrangementet:

Dato: 5. juni
Tidspunkt: Dørene åbner kl. 17.00, og du kan bestille bord helt frem til kl. 21.00
Pris:

Voksne: DKK 295,- per person
Børn (3-12 år): DKK 145,- per barn
Børn under 2 år: DKK 5,-
Giv din far en uforglemmelig oplevelse og skab smukke minder sammen på Nørre Vosborg denne Fars Dag. Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Book bord med det samme
Vis kort
7 Jun Rock/Pop

Karl Kristian & De Store drenge

Fredag den 7. juni 2024, 20:00-22:00.
Pris: Entré: 195 kr + gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Karl Kristian fra Hvide Sande spejler sin musik og tekster i det jordnære. Med inspiration fra egnsfæller og ikoner som Johnny Madsen og Allan Olsen skriver Karl Kristian sig direkte ind i en folkekær tradition af trubadurer, som formår at formidle små åbenbaringer gennem dagligdagens trummerum. Karl Kristians tekstunivers runger som et ekko af Sebastians poetiske lyrik, mens selve musikken har et mere moderne islæt, der skaber associationer til Tue West. Med Karl Kristian er de danske digte igen at finde i populærmusikken.
Sangen "Hvide Sande" indledes med ordene et skib kommer hjem.., og det er netop, hvad Karl Kristian er. Vendt tilbage til sine rødder. En opvækst i den lille vestjyske fiskerby mellem hav og fjord har formet Karl Kristian som musiker og hjulpet det nye talent til at finde sin plads på den danske musikscene. I sin stil læner han sig tæt op ad lokalsamfundets lune, hvilket også afspejler sig i hans musiske udtryk.
Karl Kristian modtog Autors Hæderspris 2022.
Det er en af de helt store danske priser og et anerkendende skulderklap til den vestjyske historiefortæller. Autor hylder Karl Kristians evne til at skrive jordnære og nærværende historier, der giver associationer til danske storytellers som Allan Olsen, Johnny Madsen og Sebastian. Eksempler på tidligere modtagere af hædersprisen: Peter Sommer, Steffen Brandt (TV2), Johnny Madsen, Sebastian, Lars Lilholt, Allan Olsen, Poul Krebs, Oh Land, Claus Hempler og mange, mange flere.
Karl Kristian udgav i november 2022 albummet "Superhelt", som er skabt i samarbejde med Poul Krebs og topmusikere, der bedst er kendt bag navne som Peter Sommer og Jonah Blacksmith. Albummet er en hyldest til de børn, forældre og pårørende, der kæmper med dagligdagens diagnoser på godt og ondt. Det modtog store roser i GF Rock og GAFFA, der kvitterede med 4 stjerner.
Hos Karl Kristian skinner den vestjyske historiefortælling igennem, men lyden - den er lidt en anden!

Line up:
Karl Kristian på vokal og guitar
Palle Hjorth på keys, klaver og harmonika
Søren Poulsen på trommer og percussion
Henrik Poulsen på elbas
Vis kort
Download denne liste som pdf