Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland

Klosterlund Museum, Museum Midtjylland

Kragelundvej 6A
7442 Engesvang
Tlf: 9626 1900
Hjemmeside
Åbent: Skiftende sommer- og vinteråbningstider. Se åbningstider på museets hjemmeside
Entré: Voksne: 60 kr. Pensionister: 50 kr. Gratis for børn og unge under 18 år.

På Klosterlund Museum kan du se udstillinger om oldtidens mennesker, du kan opleve originale arkæologiske fund helt tilbage fra jægerstenalderen og også få et indblik i det moderne tørvearbejdes maskiner. Vi fortæller historien om, hvordan der har boet mennesker i området i flere tusinde år, hvordan de levede - og især om hvordan de gennem årene har udnyttet mosernes tørv.
Oplev den stemningsfulde udstilling 'Ansigt til ansigt', hvor du kan møde forskellige personligheder fra oldtiden - og opleve museets mest uvurderlige arkæologiske skatte.
Du kan også komme tæt på historien om 'Stenalderjægerne ved Søen' og møde nogle af de første beboere ved Bølling Sø, som slog sig ned for ca. 11.500 år siden.
Der er mulighed for leg på naturlegepladsen med udsigt til Bølling Sø eller en gåtur i skoven eller rundt om søen i de smukke omgivelser.
Om sommeren viser museets frivillige på udvalgte dage, hvordan det hårde arbejde foregik, dengang man gravede tørv med hånd- og maskinkraft



Viser 4 events fra/efter 22. okt. 2024

31 Okt Foredrag

Bajeren kommer: Foredrag om Dansk Ølhistorie

Torsdag den 31. oktober 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland,
Kragelundvej 6A, Engesvang
Skål i historie! Øllet har gennem Danmarkshistorien spillet en kolossal rolle i hverdagslivet. Hør det spændende og muntre stykke danmarkshistorie fortalt af Allan Leth Frandsen, vicedirektør i Den Gamle By. Frem til slutningen af 1800-tallet drak alle øl - også børn, og ølglæden var så stor, at man ude i Europa talte om de fordrukne danskere.
Den gamle øltradition fik et skud for boven i 1847, da brygger J.C. Jacobsen med Carlsberg lancerede en helt ny øltype, bajeren, som reducerede de klassiske øltyper til vore dages nisseøl.
Ølhistorien har mange aspekter, f.eks: Humle afløser porse, særlige ølgilder på landet, påske- og julebryggens historie og forsøg på at standse brugen af ølkapsler.
Nyd foredraget og en enkelt, der er inkluderet i prisen.

Om foredragsholderen:Allan Leth Frandsen (f. 1956) er ølentusiast og historiker. Til dagligt er han vicedirektør i Den Gamle By, hvor han leder den museumsfaglige afdeling og siden 2004 har stået i spidsen for opbygningen af museets 1970'er-kvarter
Vis kort
1 Nov For børn

Halloween

Fredag den 1. november 2024, 17:00-20:00.
Pris: Entré: Gratis for børn og alm. entré for voksne: 60 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland,
Kragelundvej 6A, Engesvang
Klosterlund Museum inviterer til hyggelig/uhyggelig Halloween på museet. Efteråret går på hæld og mørket sænker sig over skoven og søen. Du bliver budt velkommen på museet af tørvearbejderens enke. Hun vil sende dig ud i tusmørket, hvor du skal løse opgaver. Måske møder du tørvearbejderens spøgelse?

Efter den skræmmende tur rundt på arealerne vil der være mulighed for at købe sig lidt at styrke sig på. Mosevand og ristede musehjerner gør godt i maverne efter turen ud i mørket.

Dørene åbner kl. 17, mens det endnu er lidt lyst, men som aftenen falder på vil området henligge i mørke.

Medbring gerne en lommelygte
Vis kort
7 Nov Foredrag

Forfatterforedrag

Torsdag den 7. november 2024, 19:30-21:00.
Pris: Entré: 90 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland,
Kragelundvej 6A, Engesvang
Louise Jensby og Anne Krøjgård fortæller om deres bog 'Jagten på Judaskoden'. Lokale fund og Klosterlund Museum bliver centrum for fiktiv international sammensværgelse i Louise Jensby og Anne Krøjgårds spændingsroman om arkæologen Helena Holm.

Mød den lokale forfatterduo Anne Krøjgaard og Louise Jensby, når de fortæller, hvordan deres debutroman Jagten på Judaskoden blev til, og hør hvordan et konkret, lokalt fund netop bliver omdrejningspunktet for jagten på et ældgammelt, fiktivt mysterium, som bringer hovedpersonerne på eventyr i Mellemøsten. Naturligvis med skurke i hælene.

Efter foredraget vil det være muligt at købe et signeret eksemplar af bogen og lidt godt i museets café
Vis kort
23 Nov For børn

Jul på Klosterlund Museum

Lørdag den 23. og søndag den 24. november 2024, 10:00-16:00.
Pris: Entré: 60 kr, pr. barn
Hjemmeside: Se hjemmeside
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland,
Kragelundvej 6A, Engesvang
Klosterlund Museum inviterer til en stemningsfuld juleoplevelse i den gamle tørvegård, hvor hygge, tradition og kreativitet går hånd i hånd, og der er masser at lave for både børn og voksne. Børn kan glæde sig til at deltage i juleværksteder, hvor de får mulighed for at lave smukke, røde voksæbler, juledekorationer, trænisser og meget mere. I kan også tage på opdagelse i udstillingerne og finde de gemte nisser - en sjov måde at udforske museet på.

I boderne fyldt med gran, julepynt, dekorationer og gaveidéer kan du finde noget for enhver smag og kan hente ideer til din egen juleudsmykning, og der er også mulighed for nyde en omgang gløgg og æbleskiver i de hyggelige omgivelser
Vis kort
Download denne liste som pdf