Ikast-Brande | Herning | Skive | Holstebro | Struer | Lemvig Kommuner

Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
Hovedbiblioteket

Hovedbiblioteket

Østergade 25
7800 Skive
Tlf: 99 15 70 00
Hjemmeside
Åbent: Alle dage 7 - 22. Med personale: Mandag - fredag kl. 8.30 - 18.00. Lørdag kl. 10.00 - 13.00. Søndag i perioden: 1. okt. - 31. mar. kl. 13.00 - 16.00Viser 32 events fra/efter 5. mar. 2024

Udstilling: Ane Mone Raskmark

Lørdag den 2. marts til mandag den 1. april 2024, kl. 07-22.
Pris: Fri entré
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
The Year of the Dragon. Hvert kinesisk nytår er knyttet til et bestemt dyr i den kinesiske dyrekreds (Zodiac), og cyklussen gentages hvert 12. år. 2024 er dragens år. Ifølge den kinesiske astrologi er dragen et symbol på styrke, held og velstand.

Marts måneds udstilling på Skive Bibliotek er lavet af Ane Mone Raskmark og viser en række af hendes dyreportrætter. Hun går ofte helt tæt på, så beskueren kan fornemme den nærhed, hun selv føler sammen med dyrene.

Udstillingsperiode: 2. marts - 1. april 2024
Vis kort
8 Mar Foredrag

Udsolgt - pigerne på Sprogø og gutterne på Livø

Fredag den 8. marts 2024, kl. 14.30-16.
Pris: Entré: 75 kr
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Foredrag med Lisbeth Lunde Lauridsen. UDSOLGT

Indtil 1961 husede Limfjordsøen Livø en anstalt for antisociale og kriminelle åndsvage mænd, ligesom "sexuelt løsagtige åndssvage unge piger og kvinder" i samme periode risikerede at havne på Sprogø.

Initiativtagen Christian Keller fra De Kellerske Anstalter anså de 2 institutioner som et humant fremskridt i behandlingen af utilpassede åndssvage. Visse grupper forhindrede man i at få børn via tvangs-kastration og sterilisation.

Foredraget dykker ned i udvalgte historier og trækker tråde til de ikke særligt gode gamle dage, hvor man ikke sondrede mellem gale, åndssvage, asociale, småkriminelle og fattige. Nogle troede endda, at de var besat af djævelen.

Der kan i foredraget forekomme enkelte citater fra politikere og forskere, der i dag har en stødende ordlyd. I deres samtid var de helt accepteret. Citaterne er taget med for at vise samtidens syn på en truende problemstilling for velfærdsstaten.

Foredraget koster 75 kr. inkl. kaffe/te m. kage.

Køb billet her på siden eller ved fremmøde på Skive Bibliotek.

Arrangører: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
Vis kort

Højtlæsning for voksne - litteraturens wonderland

Onsdag den 13. marts 2024, kl. 14-15.
Pris: Fri entré
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Kom ind og hør en god historie, og medbring gerne strikke-/hækletøj eller andet nørkleri. Der er ikke noget bedre end at forsvinde ind i litteraturens verden sammen med andre. Vi har kaffe og te på kanden og inviterer dig ind til en hyggelig stund med højtlæsning og fællesskab omkring litteraturen.

Den anden onsdag i januar, februar, marts og april læser en af Skive Biblioteks medarbejder højt af god litteratur. Det kan være en novelle eller et uddrag fra en roman eller noget helt tredje.

Efter oplæsningerne er der tid til lidt snak om det læste.

Foregår på 2. sal.
Arrangementet er gratis. Tilmelding ikke nødvendig, bare mød op.
Arrangør: Skive Bibliotek
Vis kort
13 Mar Foredrag

Udsolgt vejen tilbage til livet v/Jeppe Lauridsen

Onsdag den 13. marts 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 kr
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Jeppe Lauridsen er født og opvokset i Skive og far til fire. UDSOLGT

Denne aften vil han give os indblik i en side af livet i Skive, som de færreste af os har kendskab til.
Den 39-årige Jeppe Lauridsen fortæller hudløst ærligt om de 20 år af hans liv, som var præget af misbrug, hjemløshed og et liv tæt på døden.
Men det er også en fortælling om, hvordan han fandt vejen tilbage til livet. Og kampen for at blive der.

Der vil være lejlighed til at stille spørgsmål og indgå i en samtale med Jeppe om hans liv og erfaringer.

Foredraget koster 50 kr. inkl. en forfriskning - Der er begrænset deltagerantal.

Arrangører: Den Blå Viol og Skive Bibliotek
Vis kort
14 Mar Jazz

Torsdags Jazz

Torsdag den 14. marts 2024, kl. 15-16.
Pris: Fri entré
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Musikalsk eftermiddag på Skive Bibliotek. I cafeen på 2. sal på Skive bibliotek.

Vi fortsætter de musikalske eftermiddage på Skive Bibliotek, og igen vil det være Kai Jørgensen ved pianoet.
Kom og nyd en hyggelig stund med dejlig musik. Vi har kaffe og te på kanden.

Kai Schneider Jørgensen som er jazzpianist og medlem er Four Jazz skulle efter sigende være Danmarks ældste jazzpianist. På de musikalske torsdagene bliver det dog ikke jazz det hele. Jazz Kai har sammensat et program der spænder vidt. Folkeviser, revymelodier, Grand Prix-toner, danske og udenlandske evergreens og naturligvis lidt slow jazz og bossa novas."

Arrangementet er gratis. Tilmelding ikke nødvendig, bare mød op.
Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
Vis kort
18 Mar Historisk

Sammen om skærmen

Mandag den 18. marts 2024, kl. 16.30-18.
Pris: Fri entré
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Sæt spot på familiens digitale liv, når biblioteket inviterer indenfor til "Sammen om skærmen". På denne workshop vil vi give børn og forældre et redskab til sammen at kortlægge hvad vi ser og gør på nettet, og få snakket sammen om hvad det betyder. Ved hjælp af klistermærker, pen og papir kortlægger I hver især jeres digitale liv og lærer undervejs nyt om hinandens skærmliv. Børnene får dermed lov at vise deres yndlings-YouTubere og de sjoveste spil, ligesom forældrene må fortælle børnene om hvad de selv laver på nettet. Måske dette giver anledning til en snak om, hvorvidt skærmene har den rigtige plads i familielivet.

Workshoppen henvender sig til alle familier med børn fra 8 år og op. Det er gratis, men book din familiebillet senest 18. marts kl. 12. HUSK at medbringe jeres egne skærme!
"Sammen om Skærmen" er udviklet af ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation. Samtaleværktøjet hjælper jer i gang med snakken, om alt det der sker på skærmen og gør jer meget klogere på, hvorfor jeres børn er så vilde med deres skærme - og vice versa.

Workshoppen foregår i Multirummet
Vis kort

Bogklubben

Tirsdag den 19. marts 2024, kl. 15.30-17.30.
Pris: Fri entré
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Elsker du at læse? Og vil du gerne mødes med andre der har det på samme måde? Så skal du da joine Bogklubben! Er for dig, der er mellem 11 og 15 år. Vi mødes den sidste tirsdag i hver måned kl. 15.30-17.30 på biblioteket.

Vi snakker om bøger og alt hvad der har med bøger at gøre. Vi læser ikke en bestemt bog til hver gang, men mødes og snakker om hvad vi har læst og deler gode bogtips med hinanden.

Når man er med i Bogklubben, er man selv med til at bestemme hvad der skal ske. Det kan være vi laver en udstilling af bestemte bøger til børnebiblioteket, laver bogquiz, bogmærker, booktrailers eller simpelthen bare snakker om gode bøger. Og bibliotekaren har selvfølgelig altid en stak af de nyeste bøger med, som man kan låne med hjem.

Der vil altid være masser af hygge, snak og snacks!

Du behøver ikke tilmelde dig Bogklubben, du kan bare dukke op og se om det er noget for dig. Du må selvfølgelig altid tage en ven eller en voksen med, hvis du har lyst.

Har du spørgsmål til Bogklubben, så skriv til børnebibliotekar Line Frømann Ehlers, life@skivekommune.dk .

Datoerne for vinter/forår 2024 er (og alle fra kl. 15.30-17.30):
30. januar
27. februar
19. marts
30. april
28. maj
Vis kort
20 Mar Foredrag

Til døden os skiller

Onsdag den 20. marts 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 200 kr
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Foredrag med Charlotte og Christina Bøving. Mød Charlotte og hendes partner Christina Bøving i et ærligt og livsbekræftende foredrag med fokus på at leve og ikke kun overleve.

Foredraget tager udgangspunkt i deres fælles bog "Til døden os skiller", hvor bl.a. Jussi Adler-Olsen og Sanne Salomonsen har bidraget.

De to kvinder måtte tage deres liv op til kraftig overvejelse da Charlotte fik stillet en alvorlig kræftdiagnose i 2018, og Christina blev "nærmeste pårørende".

På trods af smertefulde anfald, kontroller og medicin, har de valgt hver dag at sige ja til hinanden og livet, og ikke lade diagnose, køn eller frygt stå i vejen for et godt liv.

Alle kan have godt af at ryste posen en gang imellem.

Der vil være mulighed for at få signeret en bog.

Foredraget koster 200 kr. inkl. en forfriskning.

Køb billet her på siden eller ved fremmøde på Skive Bibliotek .

Arrangører: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
Vis kort
20 Mar Foredrag

Lægen flytter ind

Onsdag den 20. marts 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 200 kr
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Foredrag med TV-lægen Charlotte Bøving. Charlotte Bøving er en af tidens skarpe kvinder. Vi kender hende blandt andet fra TV-programmet "Lægen flytter ind".

Charlotte Bøving har altid interesseret sig for både fysisk og psykisk sundhed og velvære, og det var derfor helt naturligt for Charlotte Bøving at vælge lægestudiet efterfulgt af en karriere som praktiserende læge. For hende er sundhed for alle en livsmission.

I hendes åbne og ærlige foredrag fortæller den kontante og direkte TV-læge om sit liv som sundhedsmissionerende læge.

Hun starter med opvæksten i en på overfladen velfungerende lægefamilie, men bag facaden et familieliv som bød på hor, druk, vold og utryghed, en opvækst som ville vælte de fleste - men ikke Charlotte.

Hun opbyggede en ukuelighed, der gavnede hende både som topatlet, læge og da hun blev ramt af en kræftdiagnose. Oplevelserne i barndommen har også været medvirkende til, at hun i dag er en eftertragtet sundhedsformidler i hele Danmark og i alle samfundslag.

Foredraget "Lægen flytter ind" er på alle måder en varm og livsbekræftende fortælling om det liv, vi alle har fået, og som vi selv har ansvar for.

Foredraget koster 200 kr. inkl. en forfriskning.

Køb billet her på siden eller ved fremmøde på Skive Bibliotek.

Arrangører: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
Vis kort
23 Mar For børn

Videnskab og leg for hele familien

Lørdag den 23. marts 2024, kl. 13-15.30.
Pris: Fri entré
Hovedbiblioteket,
Østergade 25, Skive
Kom med til videnskabsklub for familier! Her kan børn og voksne sammen fordybe sig i videnskab på en legende måde. Alle skal prøve at være forskere for en dag og samarbejde om sjove opgaver og øvelser.

Emnet for dagen er biodiversitet, og derfor skal vi lære en masse om alt det mylder af liv, vi deler planeten med. Vi skal sammen udforske området i nærheden af biblioteket, hvor vi finder insekter og planter, som vi kan undersøge nærmere med mobil-lupper. I løbet af dagen skal vi også grave efter fossiler, spille spil og blive klogere på, hvordan alt liv er i familie med hinanden.

Aktiviteterne passer godt til børn i alderen 8-12 år, men hele familien er velkommen - også ældre og yngre søskende. Alle børn skal ledsages af minimum en voksen (+18 år). De voksne deltager også aktivt i dagens program.

Husk praktisk tøj, da en del af arrangementet finder sted udendørs nede ved åen ca. 5 minutters gang fra biblioteket. Vi mødes dog til en start i Multirummet på bibliotekets 1. sal.

Vi byder på lidt drikkevarer og snacks i pausen.

Foregår i Multirummet på 1. sal.

Workshoppen er gratis men kræver tilmelding. Book dine billetter her senest fredag den 22. marts kl. 10
Vis kort
Download denne liste som pdf